Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Moules marinières

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Uitgaande van 2 kg per pan:
50 gr roomboter
een scheutje olijfolie
1 grote ui of 2 kleine fijngesnipperde uien

4 grote of 6 kleine teentjes knoflook
versgemalen zwarte peper
1/2 bosje peterselie
2 glazen witte wijn
125 gr crème fraîche
30-50 gr geraspte gruyère

Bereiden


Smelt de boter, voeg er een scheutje olijfolie bij en laat de
uitjes zachtjes glazig worden.
Voeg de knoflook en versgemalen peper toe, zet het Vuur flink
hoog en voeg, zodra het flink begint te bruisen,
de peterselie en de wijn toe.
Zet, als het mengsel weer aan de kook is, het vuur laag.
Doe er de geraspte gruyère bij en laat die smelten.
Roer er dan de crème fraîche bij tot een gladde
saus ontstaat.
Zet het vuur hoog en kook, onder regelmatig schudden, de
mosselen in de saus.
Geef er stokbrood en/of wijn bij.

Tip: Zeef het kookvocht dat u overhoudt en gebruik het als
basissaus om vis in te stoven.
Het vocht is gemakkelijk in te vriezen.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Zalm in zoutkorst
Zalm op Afrikaanse wijze gemarineerd, geserveerd met samosa vangarnalen
Ovenschotel met spinazie en tonijn
Zalm met kruidenkorst
Kabeljauw in kruidenkorst met saus van vongele

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes