Smelt de boter, voeg er een scheutje olijfolie bij en laat de
uitjes zachtjes glazig worden.
Voeg de knoflook en versgemalen peper toe, zet het Vuur flink
hoog en voeg, zodra het flink begint te bruisen,
de peterselie en de wijn toe.
Zet, als het mengsel weer aan de kook is, het vuur laag.
Doe er de geraspte gruyère bij en laat die smelten.
Roer er dan de crème fraîche bij tot een gladde
saus ontstaat.
Zet het vuur hoog en kook, onder regelmatig schudden, de
mosselen in de saus.
Geef er stokbrood en/of wijn bij.
Tip: Zeef het kookvocht dat u overhoudt en gebruik het als
basissaus om vis in te stoven.
Het vocht is gemakkelijk in te vriezen.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |